nedeľa 27. 1. 2013 | 17.00 | A4 – priestor pre súčasnú kultúru (Karpatská 2, budova YMCA) | vstup voľný
Neformálny gurmánsko-spoločensko-kultúrny olovrant v príjemnom prostredí. Jedlo je skvelá vec a niektorí ho začali v Bratislave pripravovať aj inak – netradične a vynikajúco. Často sa však za tým ukrýva aj filozofia prepájajúca gastronómiu so širším kontextom. Je jedlo súčasťou identity spoločnosti? Príďte sa presvedčiť o tom, že zamýšľať sa nad kulinárnou kultúrou a zároveň dobre najesť sa dá!
Kulinárna exkurzia, na ktorej sa pozrieme na zúbok tomu, aký význam mala sója pre Nacistov a čo pre Ukrajincov znamená boršč. Najprv vystopujeme, ako došlo k sójizácii Európy a to, ako sa sója stala základom pre moderný potravinársky priemysel. Potom sa vydáme na cestu do borščových oblastí, na ktorej sa dozvieme viac o histórii a chuti tohto skutočne zimného jedla.
Zážitky pre chuťové poháriky budú sprevádzať rytmy kvalitného trešu z krajín na východ od nás. Diskoteror na vaše chute!
Zážitky pre chuťové poháriky budú sprevádzať rytmy kvalitného trešu z krajín na východ od nás. Diskoteror na vaše chute!
Nedeľnú kulinárnu exkurziu, vegánsky boršč a diskoteror pripravujú Kristína Karabová, Júlia Vrábľová a Jürgen Rendl. Tešíme sa!
V spolupráci s Mladým psom, n.o.Vstup voľný!